רבים מאתנו מעבירים תשלום חודשי לחברת הביטוח, כדי שזו תקנה לנו ביטחון ותעמוד לצידנו בעת צרה. לצערנו הרב, יש מי שחווים אכזבה גדולה בהקשר זה. שכן, חברות הביטוח דוחות לעיתים את התביעות שמוגשות על ידי לקוחותיהן בטענות שאינן הגיוניות. יצאנו לבדוק את הנושא וחזרנו עם מסקנה אחת ברורה. הישארו כאן ותגלו איך תוכלו להתמודד עם המצב המורכב? ומה עליכם לעשות כדי להתנהל נכון לאורך כל הדרך?
אובדן כושר עבודה – ההגדרה
נפתח את המדריך בהסבר קצר אודות ההגדרה של אובדן כושר עבודה. שכן, מדובר במושג מורכב שמצריך היכרות מעמיקה. נסביר שזהו מצב שמתייחס לאדם שאיבד את היכולת לעבוד במשלח ידו בעקבות מחלה או תאונה. נדגיש שאובדן כושר העבודה יכול לבוא לידי ביטוי באופן חלקי או מלא. יש אנשים שעשויים להיות מוגדרים כמי שאיבדו את כושר העבודה באופן זמני (כלומר, עד שיחלימו), בעוד אחרים עלולים להתמודד עם המצב לאורך כל חייהם. תביעות שנוגעות לאובדן כושר עבודה נחשבות למורכבות. שכן, פגיעה בהקשר זה משתנה ממקרה אחד לאחר. לכן, כדאי להתייעץ עם גורמים מוסמכים שבקיאים בתחום, במידה וקיבלתם דחייה. שכן, אלה יוכלו לבדוק את הסיבה ולבחון אם היא הגיונית או שמא, מדובר בניסיון התחמקות ממסירת פיצויים.
איך מתמודדים? פונים לעורך דין תאונות עבודה
כידוע, אנחנו, האנשים הפשוטים, לא יכולים להתמודד באופן עצמאי מול גופים גדולים וחזקים כמו חברות ביטוח. לכן, עלינו לקבל ליווי מקצועי מצד גורם שמכיר את התחום באופן מעמיק. הכוונה כמובן בפנייה אל עורך דין לתאונות עבודה.
החשיבות בהסתייעות מצד עורך דין
כדאי להסתייע בשירותיו של עורך דין מוסמך. שכן, זה יעיין במסמכים הרפואיים שתמסרו לו ויבדוק את האפשרות להגשת ערעור. לאחר מכן, הוא ינהל משא ומתן מול חברת הביטוח והגורמים הנוספים שמעורבים בתיק, כדי להבטיח פשרה הוגנת שתפצה אתכם בגין אובדן שכר, הוצאות רפואיות ועוד.
הטיפים שיובילו לבחירה נכונה
סביר להניח שאינכם יכולים לשלוף מהשרוול את שמותיהם של עורכי הדין שנחשבים לשם דבר בהקשר של אובדן כושר עבודה. הרי מדובר בעניין שלא מוכר לרבים מאתנו. אנחנו כאן כדי לסייע בהקשר זה ולהציג בפניכם את 3 הטיפים שיובילו אתכם לעורך דין מקצועי שיתאים לכם מכל הבחינות:
- תקדישו זמן לקריאת חוות דעת שהועלו ללשונית הביקורות של גוגל
- תכתבו פוסטים ברשתות החברתיות
- תשוחחו עם חברים שעברו את ההליך לאחרונה ותבקשו לדעת מי ליווה אותם
לסיכום
התמודדות עם דחייה של תביעת אובדן כושר עבודה מצד חברת הביטוח זה לא עניין של מה בכך. מדובר בתהליך שמצריך היכרות עם החוק. כעת אתם יודעים שתצטרכו לפנות לייעוץ מקצועי מצד עורך דין שיבדוק את הנושא ויתנהל מול חברת הביטוח, כדי להגיש ערעור.